A legkedvezőbb jegyet keresed?

Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)

Időjárás Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Asszuan, az Örök Folyóvárosa - Egyiptom trópusi éghajlatának lenyűgöző példája. Az időjárás itt mindig szép és meleg szinte egész évben. Az Asszuáni térség gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet, beleértve a híres Philae és Nasoslavi templomokat is, amelyeket minden látogatónak érdemes felfedezni.

Asszuán városa ölén a Nílus folyója húzódik, amely lendületet ad a városi életnek és enyhíti a napi hőséget. A város híres a magas hőmérsékleteiről, különösen a nyári hónapokban, amikor a hőmérséklet rendszeresen meghaladja a 40 Celsius fokot. Azonban, még a forró nyári időszakban is vannak olyan látogatók, akik szívesen felfedezik a régió látnivalóit.

Az Asszuán térség időjárási körülményei ideálisak az egész évben történő látogatáshoz. Az évi átlaghőmérséklet itt meghaladja a 25 fokot, ami tökéletes azok számára, akik egy napos kirándulást terveznek a kulturális látnivalókhoz. A legmelegebb hónapok júniustól augusztusig tartanak, amikor a hőmérséklet szélsőségesen magas lehet. Ilyenkor érdemes megfontolni a fényvédő krémek és a könnyű ruházat használatát, valamint a nagy mennyiségű folyadék fogyasztását.

A térség az Asszuán Gátnak is otthont ad, amely egy hatalmas vízerőmű, és egyben idegenforgalmi vonzerő is. Itt lehetőség nyílik arra, hogy hajókázást tegyünk a N. folyón, és csodáljuk meg az elképesztő látványt. Érdemes a hajónap választani az utazást, mivel a hajó árnyékot nyújt a forró napsütés alatt.

A Philae és Nasoslavi templomok az Asszuán szigetén helyezkednek el, és ezek az egyik legkedveltebb turisztikai célpontok a térségben. A Philae templomot a 19. század közepén bontották szét és helyezték át a Nílus partján egy mesterséges szigetre, hogy megmentsék az épületeket az emelkedő vízszinttől. Ez a templom az ókori Egyiptom korszakából származik, és egyike a legismertebb és leglátványosabb helyszíneknek az országban. Nasoslavi templom az egyik legnagyobb templom Egyiptomban, és dicsőséges építészeti részletei a látogatókat megigézik.

Amikor ellátogatunk az Asszuán térségbe, fontos figyelembe venni a helyi időjárás kiszámíthatatlanságát is. Az éghajlati viszonyok gyorsan változhatnak, és a térség hirtelen viharokat vagy szelet is tapasztalhat. Érdemes hozni egy könnyű esőkabátot vagy napernyőt az esetleges változékony időjárásra való felkészülés céljából.

Az Asszuán térség lenyűgöző éghajlata és gazdag kulturális öröksége minden látogatót lenyűgöz. A városban és környékén található látnivalók és templomok felfedezése során mindig érdemes felkészülni a forró időjárásra, de a helyi szépségek és a történelmi csodák felülmúlják a kellemetlenségeket. Ne hagyja ki az Asszuán térség csodáit, amelyek örökre emlékezetesé teszik az utazást.


Repülőjegy Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Az Egyiptomi Asszuán egy különleges város, amelynek számtalan turisztikai látnivalója van. A város nevéhez méltóan igazi kincseket találhatunk itt, mint például a Philaei templom és a Naszrani templom, amelyek minden évben több százezer turistát vonzanak. Azonban, mielőtt elindulnánk ezen emlékezetes látnivalók meglátogatására, először foglalnunk kell repülőjegyet Egyiptom Asszuánba. Ebben a cikkben bemutatjuk a repülőjegyeket Egyiptom Asszuánba, valamint a látnivalókat, amelyekre számíthatunk a városban.

Az utazásunknak a repülőjeggyel kell kezdődnie. Az Egyiptom Asszuánba való repülőjegy ára általában 100 és 400 dollár között mozog, a pontos árat azonban a kiválasztott légitársaság, a dátum és az utazási időszak határozza meg. Azok, akik előre tervezik az utazást és időben foglalnak, jelentős kedvezményeket kaphatnak a repülőjegyek árából.

Az Asszuán International Airport az egyik legrégebbi és legnagyobb repülőtér Egyiptomban. A repülőtértől a város központja csak 20 percre található, így kényelmes és egyszerű utazást biztosít a látogatóknak. A repülőtéren számtalan kereskedelmi lehetőség áll a látogatók rendelkezésére, beleértve éttermeket, bankokat és szállodákat is.

Az Asszuánba történő utazás fő előnye, hogy az egyiptomi turisztikai látványosságokhoz viszonylag közel található. A Philaei templom és a Naszrani templom mindössze 10 percre találhatók a repülőtértől. A Philaei Templomot valójában az Abu Simbeli Templomhoz hasonlóan mentették meg a Nílus vízének feltöltésekor, és jelenleg egy mesterséges szigeten található. A templom művészi értékei és azzal kapcsolatos történelmi háttere rendkívül érdekes és értékes.

A Naszrani Templom a másik látványosság, amely meglátogatásra érdemes Asszuánban. A templom 10-20aként épült a kopt kultúra egyik jelképeként, és ma is használatban van. A templomban imák és szertartások zajlanak az aktív kopt közösség részvételével.

Az Asszuánba történő utazás megköveteli az igényes szálláshelyeket is, és szerencsére a városban nagyon sokféle szálláshely áll a látogatók rendelkezésére: a világhíres luxusszállodáktól a vegyesházakig. A szálláshelyek árát a törékeny szezonokon változó árak határozzák meg, a turisták azonban sokféle lehetőségből választhatnak.

Összességében elmondható, hogy az Egyiptom Asszuánba való utazás repülőjegyének az ára viszonylag mérsékelt, azonban érdemes előre tervezni és időben foglalni, mivel ezzel jelentős kedvezményeket lehet elérni. A város számos kulturális és történelmi látnivalóval rendelkezik, amelyek meglátogatásával felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak az utazók. Ha keres egy magával ragadó és különleges úti célt, akkor az Egyiptomi Asszuán az egyik legjobb választás.


Szállás Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Egyiptom egyik lenyűgöző városa Asszuán, mely nemcsak a Nílus déli és legészakibb pontja, hanem számos kulturális és történelmi látnivalóval is büszkélkedhet. A város kivételes szépségű és pihentető szálláslehetőségeket kínál az ide látogatóknak, míg a közeli nevezetességek, például a Philae és Naszlavi templomok, tovább fokozzák az élményt.

Asszuán az egyik legjobb választás egy szállás számára Egyiptomban. A város gyönyörű környezetben, lenyűgöző folyami táj mellett helyezkedik el, amelyet a Nílus és a hozzá tartozó szigetek szegélyeznek. A szálláslehetőségek széles skáláját kínálják, legyen szó luxus szállodákról, butikhotelokról vagy apartmanokról.

Az egyik legkedveltebb nevezetesség Asszuánban a Philae templom. Ez a történelmi épület egyik legfontosabb gyöngyszeme, amely az ókori Egyiptom egyik jelentős temploma volt. A templom eredeti helyéről, Philae szigetről került áthelyezésre egy másik szigetre, Agilika-ra. Egy látogatás során a turisták megcsodálhatják a templom impozáns oszlopait, a kőfaragványokat és a részletes domborműveket. A Philae templom rendkívül fontos szerepet játszik az ókori Egyiptom vallási és kulturális örökségében.

A másik nevezetesség Asszuánban a Naszlavi templom. Ez a templom a hatodik megyében található, és a régészeti leletek szerint az ókori Núbia területén épült. A templom a núbiai dinasztia idején épült, és elképesztő részletességgel faragták ki a kőfalakat és oszlopokat. A Naszlavi templomba belépve az emberek elbűvölhetik a gazdag freskókat és a tökéletesen kidolgozott faragványokat. A templomhoz tartozik egy múzeum is, amely részletesen bemutatja az ókori Núbia történetét és kultúráját.

Egyiptom Asszuán városa és környékének látványosságaihoz való közeliségének köszönhetően az itt található szállások ideális kiindulópontot nyújtanak a turistáknak. A szállodák többsége gyönyörű folyami kilátással rendelkezik, ami különleges hangulatot kölcsönöz a nyaralásnak. A szállodák wellnessközponttal, medencével és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal rendelkeznek, hogy a vendégek teljes kikapcsolódásban részesüljenek. A szobák elegánsan berendezettek és modern kényelemmel felszereltek, hogy a vendégek maximális kényelemben tölthessék az itt tartózkodó időt.

Az Asszuán városának közelsége és az itt található lenyűgöző templomok és nevezetességek miatt ez a régió egy ideális választás az Egyiptomba utazóknak. A szállások minőségi szolgáltatásokat nyújtanak és egyedülálló élményt biztosítanak a vendégeknek. A Philae és Naszlavi templomok meglátogatása pedig mélyen megérinti a turistákat, és lehetőséget nyújt arra, hogy elmerüljenek az ókori Egyiptom csodaszép világában.


Ünnep Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Asszuán, Egyiptom egy exotikus és lélegzetelállító város, amely rengeteg látványosságot kínál a látogatóknak. Az ókori kultúra és történelem hihetetlenül gazdag, valamint a város valóban csodálatos természeti szépséget kínál. Ha azt tervezi, hogy nyaralást tölt Asszuánban, akkor mindenképpen látogassa meg Philae és Nasoszlavi templomait, amelyek különösen látványosak.

Philae Temploma:

Az Asszuántól alig 12 km-re található Philae temploma az egyik legkülönlegesebb építmény Egyiptomban. A templepület a Nílus folyón található kis szigeten eredetileg Philae szigetén állt. A kutatók és mérnökök azonban szerte a világon aggódtak az öböl elárasztása miatt, ami azt jelentette volna, hogy az épület víz alatt marad. Ezért úgy döntöttek, hogy áthelyezik a templomot. Az új helyszíne talán nem az eredeti helyén van, de biztosak lehetünk benne, hogy az elegáns struktúra lélegzetelállító maradt. Az épületet Hátsepszut királynő tortsalapította.

A templom domborművei és faragott oszlopai hihetetlenül rendezettek, minden pillanata teljesen lélegzetelállító. A látogatók egy varázslatos beavatásra léphetnek be az ókori mitológia és történetek sűrűjébe, amint a templomtitok rejtélyeit fedezik fel. A templom kupolás kézműves kovácsoltvas ajtaja, a mintázott falai és a faragott oszlopai a niilusi tájképpel együtt valódi látványosság.

Nasoslavi Temploma:

A Nasoszlavi temploma Asszuántól mintegy 4 km-re található és Egyiptom egyik legszebb épülete. A templomot 1874-ben találták meg az elsüllyedt Templom szigeten, és tűzfegyvereivel eddigre már sajnos igencsak erodálódott. Szerencsére azonban a nagy részét sikerült felújítani, a látogatók immár újra megcsodálhatják ennek a csodálatos építménynek az égig érő oszlopait, a szépen restaurált falát és a harmonikus mozgást mutató domborművekét.

A templomot harmadik Akhnaton faragta, és a legmeggyőzőbb mentség az épület fényűzőségének leírására. Az épület maga talán nem egy hatalmas szakrális mű, de annál inkább varázslatos szabályzatokban-rejtélyekben gazdag mitológiák. Az épület fejedelmessége az, hogy a látogatók felfedezhetik és tanulmányozhatják az egyiptomi mitológiát, valamint megtanulhatják, hogy milyen szerepet játszott a templom az ókori Egyiptom vallásában és kultúrájában.

Összefoglalva, Asszuánban az ókori Egyiptom legkülönlegesebb templomait találja, amelyekben életre kelnek az ókori mitológiák és történetek. A Philae és Nasoszlavi templomok látványosságait számos látogató élvezte már, és biztosak lehetünk benne, hogy ön is lenyűgöző élményekkel fog gazdagodni egy ilyen nyaraláson.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


1. Milyen időjárásra számíthatok Asszuánban (Egyiptom) a látogatásom idején?

A nyár hónapokban (májustól szeptemberig) Asszuánban nagyon forró az idő, a hőmérséklet akár 40-45 Celsius-fok is lehet. Tavasszal és ősszel (márciustól májusig, illetve szeptembertől novemberig) melegebb, de viszonylag kellemes az idő, a hőmérséklet 25-35 Celsius-fok között mozog. Téli hónapokban (decembertől februárig) hűvösebb az idő, de általában még mindig melegnek mondható, a hőmérséklet pedig 15-25 Celsius-fok körül alakul.

2. Hogyan lehet eljutni Asszuánba?

Asszuán repülőtere nemzetközi járatokat is fogad, így repülővel egyszerűen el lehet jutni a városba. A legközelebbi nagy repülőtér a Kairói Nemzetközi Repülőtér, ahonnan számos járat közlekedik Asszuánba. Emellett Asszuánba lehet érkezni vonattal vagy autóbusszal is, de ezek hosszabb és lassabb utazást jelentenek.

3. Mik a legfontosabb látnivalók Asszuánban?

Asszuánban található a híres Philae templom, amelyet ősi egyiptomi istennők tiszteletére építettek. A templomot a közeli Agilkia szigeten található Aszsuáni-vízerőműhöz költöztették, hogy megvédjék az elárasztástól. A több mint 3000 éves templom gyönyörű műalkotásokat és faragott oszlopokat tartalmaz. Ezenkívül érdemes felkeresni a Naszlavi templomot is, amely az ókori Egyiptom legnagyobb kőtemploma, 20 méter magas oszlopokkal és részletes szobrokkel.

4. Mi az ajánlott időtartam Asszuánban?

Ideális esetben legalább 2-3 napra érdemes tervezni Asszuán látogatását, hogy elegendő idő legyen a fő látnivalók felfedezésére, valamint a híres Nílus menti naplemente hajókázás élvezetére. Ez idő alatt meg lehet látogatni a Philae templomot, a Naszlavi templomot és lehetőség van egy napos kirándulásra is az Abu Szimbel templomaihoz.

5. Milyen ruházatot érdemes magammal vinni Asszuánba?

Asszuán forró éghajlatára tekintettel ajánlott könnyű és laza ruházatot viselni, amely védi a naptól és segít hűvösen maradni. Fontos, hogy ne felejts el napszemüveget, naptejet és sapkát vinni, valamint kényelmes gyaloglócipőt, mert sok látnivaló gyalogosan is könnyen megközelíthető.

6. Milyen pénznem használatos Asszuánban, és van-e bankautomata a városban?

Az Egyiptomi font a hivatalos pénznem Asszuánban és az egész Egyiptomban. Sok helyen elfogadják a hitel- és bankkártyákat, de érdemes mindig készpénzt is magunknál tartani, mert nem mindenhol fogadják el a kártyákat. Bankautomaták könnyen megtalálhatóak Asszuánban, ahol készpénzt lehet felvenni, de javasoljuk, hogy ellenőrizze a saját bankkártyája nemzetközi használatának beállításait a biztonság érdekében.

Ez csak néhány kérdés és válasz Asszuánlal kapcsolatban. Természetesen még sok más információt is találhatsz az adott városról, ha tovább kutatsz.


Nejobsáhlejší internetová nabídka letenek

Az elégedett ügyfelek 98%-a

A legalacsonyabb ár biztosítása

Olcsó repülőjegyek kedvező áron

Vegyél a legolcsóbb jegyeket elbűvölő helyekre, legyen szó szépségről vagy furcsaságról.

Repülőjegyek áttekintése