A legkedvezőbb jegyet keresed?

Egyiptom Sharm El Sheikh

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Sharm El Sheikh


1. Milyen a víz hőmérséklete Sharm El Sheikhben?

A víz általában meleg egész évben, átlagosan 23-28 Celsius-fok közötti.

2. Mikor a legjobb idő megismerni Sharm El Sheikhet?

Sharm El Sheikh egész évben látogatható, de a legideálisabb időszak a látogatásra az őszi és tavaszi hónapok (október-november és április-május), amikor az időjárás enyhébb és nem túl forró.

3. Kell vízum Egyiptomba való belépéshez Sharm El Sheikhbe utazáskor?

Ha kizárólag Sharm El Sheikhbe utazik, és az egyiptomi repülőtérről nem hagyja el a Sinai-félszigetet, akkor nincs szüksége vízumra. Minden utasnak azonban érvényes útlevéllel kell rendelkeznie.

4. Milyen pénznem használatos Sharm El Sheikhben?

A hivatalos fizetőeszköz a egyiptomi font (EGP). Azonban a legtöbb turisztikai helyen elfogadják az amerikai dollárt és az eurót is.

5. Milyen nyelven beszélnek Sharm El Sheikhben?

Az arab a hivatalos nyelv, de a turisztikai helyeken a legtöbb ember angolul is kommunikálni tud.

6. Milyen látnivalók találhatók Sharm El Sheikhben?

Sharm El Sheikh nevezetességei közé tartozik a Naama-öböl, a Ras Mohammed Nemzeti Park, a Tiran-sziget, az Old Market, a Sinaibéli-hegy és az Egyiptomi Rács.

7. Van-e búvárközpont Sharm El Sheikhben?

Igen, Sharm El Sheikh a búvárközpontok egyik népszerű célpontja, és számos tengeri tevékenységet, például búvárkodást, snorkelinget és vízisíelést kínál.

8. Mennyire biztonságos Sharm El Sheikh?

A Sharm El Sheikh nagyon biztonságos hely a turisták számára. Kiemelkedő figyelemmel kell lenni a szokásos utazási óvintézkedésekre, például vigyázni az értékekre és figyelni a környezetet.

9. Mik a legjobb éttermek Sharm El Sheikhben?

A Sharm El Sheikhben számos kiváló étterem található, ahol kipróbálhatja az egyiptomi és a nemzetközi konyhát. Néhány népszerű étterem közé tartozik a Fares Seafood Restaurant, a Sofra Egyptian Kitchen, a Tiran Restaurant és a Fuddruckers.

10. Hogyan lehet eljutni Sharm El Sheikhbe?

Sharm El Sheikhbe általában repülővel lehet eljutni. Sharm El Sheikh Nemzetközi Repülőtere számos légitársaság számára szolgál kiindulási és érkezési pontként.


Repülőjegy Egyiptom Sharm El Sheikh


Egypt is a country filled with rich history, stunning landmarks, and breathtaking natural beauty. One popular destination within Egypt is Sharm El Sheikh, a coastal city known for its pristine beaches, vibrant coral reefs, and world-class resorts. If you are planning a trip to this stunning city, one of the first things you will need to consider is your flight tickets.

Finding the best deals on flights to Sharm El Sheikh can sometimes be a daunting task, but with a little bit of research and planning, you can secure affordable and convenient travel options. Here are a few tips to help you find the right flight ticket for your trip to Sharm El Sheikh.

1. Start your search early: It's always advisable to start looking for flights as early as possible. Airlines often release their tickets several months in advance, and prices tend to be lower during that time. By booking early, you increase your chances of snagging a good deal.

2. Be flexible with your travel dates: Being flexible with your travel dates can save you a significant amount of money. Consider searching for flights on different days of the week or even different months to find the best prices. Avoid popular travel periods, such as holidays or school breaks, as prices tend to be higher during these times.

3. Use flight search engines: Utilize flight search engines like Skyscanner, Kayak, or Google Flights to compare ticket prices from various airlines. These search engines allow you to filter results based on your preferred travel dates, budget, and other preferences. They provide a comprehensive overview of available options, allowing you to make an informed decision.

4. Consider indirect flights: Opting for a layover flight rather than a direct one can often result in significant savings. While layovers may add some extra hours to your travel time, they can potentially save you a considerable amount of money.

5. Join airline loyalty programs: Sign up for airline loyalty programs to enjoy exclusive deals, discounts, and other benefits. Collect frequent flyer miles, which can be redeemed for free or discounted flights in the future.

6. Set price alerts: If you have a specific budget in mind but haven't found the right flight yet, set up price alerts on various travel websites. These alerts will notify you when prices drop, helping you secure the best deal.

7. Consider booking with budget airlines: Many budget airlines operate flights to Sharm El Sheikh, providing affordable travel options. While these airlines may have certain limitations when it comes to baggage or in-flight services, they can often offer substantial savings.

Remember, it's essential to research and compare flight prices extensively to find the best deal for your trip to Sharm El Sheikh. By planning ahead and being flexible, you can secure affordable flights that allow you to explore the wonders of this beautiful city without breaking the bank.


Szállás Egyiptom Sharm El Sheikh


Sharm El Sheikh az egzotikus Egyiptom egyik legnépszerűbb üdülőhelye, amely a turisták körében híres a gyönyörű tengerpartjáról, a lenyűgöző korallzátonyról és a luxus üdülőhelyekről. Ez a város a Siniai-félszigeten található, és fantasztikus lehetőségeket kínál a pihenésre, az aktív kikapcsolódásra és a felfedezésre.

Amikor a szállásra gondolunk Sharm El Sheikh-ban, az egyik első dolog, ami az eszünkbe jut, az a luxus üdülők, amelyekből rengeteg található a városban. 5 csillagos szállodák és üdülőközpontok széles választéka várja a turistákat, ahol minden igényt kielégítő szolgáltatások és kényelmek állnak rendelkezésre. Ezek a szállodák többtucat medencével, wellness központokkal, éttermekkel és bárokkal várják a vendégeket, hogy maximális kényelemmel és pihenéssel töltsék a nyaralásukat.

Ha azonban valaki kisebb költségvetéssel rendelkezik, vagy egyszerűbb szállást keres, biztosan talál a városban olyan lehetőségeket is. Sharm El Sheikh-ban számos 3 és 4 csillagos szálloda található, amelyek kedvezőbb árakkal és kényelmes szobákkal várják a vendégeket. Ezenkívül az apartmanok és vendégházak széles választéka is rendelkezésre áll, amelyek szintén kiváló lehetőséget nyújtanak a nyaralók számára.

A város szálláshelyei nagyon sokszínűek, és minden igényt kielégítenek. A szobákból lenyűgöző kilátás nyílik a Vörös-tengerre vagy a gyönyörű kertekre, és bárhol is tartózkodjanak a turisták, mindössze néhány lépésre vannak a kristálytiszta vízparttól.

Sharm El Sheikh-ban a turisták széles választéka várja a különböző tevékenységekre. A város a világ egyik legjobb búvárparadicsoma, ahol a búvárok felfedezhetik az élő korallzátonyokat és a lenyűgöző tengeri életet. A Snorkeling és a víz alatti fotózás is kedvelt tevékenységek a turisták körében.

A városban található éttermek és bárok is elvarázsolják a látogatókat. Különféle nemzetiségek konyháját kínálják, amelyek ízletes helyi ételeket és nemzetközi fogásokat egyaránt kínálnak. A helyi bazárok és piacok lehetőséget nyújtanak a helyi kézműves termékek vásárlására, így az utazók a nyaralásra emlékeztető ajándékokat is vásárolhatnak.

Összességében Sharm El Sheikh egy lenyűgöző üdülőhely Egyiptomban, amely a pihenést és a felfedezést kereső turistáknak fantasztikus lehetőségeket kínál. A város gazdag kulturális örökséggel, lenyűgöző tengerparttal és változatos tevékenységekkel várja az idelátogatókat. A város szálláshelyeinek széles választéka biztosítja, hogy minden utazó megtalálja a számára legmegfelelőbb szállást, legyen az luxus szálloda, középkategóriás hotel vagy egyszerű apartman.


Ünnep Egyiptom Sharm El Sheikh


Sharm El Sheikh: Egyiptom legkedveltebb nyaralóhelye

Egyiptom az egyik legnagyobb turisztikai célpont a világon, és egyik legnépszerűbb nyaralóhelye Sharm El Sheikh. Ez a város a Vörös-tenger partján található, és gyönyörű strandjairól és lenyűgöző víz alatti életéről ismert. Sharm El Sheikh mindössze egy rövid repülőútra van Európától, így könnyen elérhető a turisták számára.

A legfőbb vonzerő Sharm El Sheikh az élénk korallzátonyokkal rendelkező Vörös-tenger. A korallzátonyok színpompás tengeri élettel vannak tele, így a búvárkodás és a snorkeling rajongói számára ideális helyszín. A vörös-tengeri kirándulások során felfedezhetik ezt a gyönyörű vízalatti világot, és találkozhatnak a lenyűgöző tengeri élőlényekkel, mint például a delfinekkel, teknősökkel és színes halakkal.

A Sharm El Sheikhben elhelyezkedő luxusüdülőhelyek kényelmet és kényeztetést nyújtanak a látogatóknak. A városban található egyedi tervezésű szállodák és üdülőhelyek, amelyek teljes kikapcsolódást és pihenést biztosítanak. Gyönyörű medencékkel, wellnessközpontokkal és számos szabadidős tevékenységgel rendelkeznek, mint a lovaglás, a tenisz és a golfozás.

A nyüzsgő Naama Bay a látogatók kedvenc találkozóhelye a városban. Ezen a tengerparti sétányon számos üzlet, étterem és kávézó található, ahol az emberek élvezhetik a helyi konyhát és vásárolhatnak ajándékokat és szuveníreket. A mozgalmas éjszakai élet ismert Sharm El Sheikben, ahol a turisták kipróbálhatják a különböző bárokat, diszkókat és kaszinókat.

Azok számára, akik igazi élményeket szeretnének, a Sinai-félsziget nevezetességei közé tartozik a Sínai-hegy. Ez a hegy azért is híres, mert az itt található Sínai-hegy csúcsán lévő Szent Katalin kolostor, amely a keresztény vallás egyik legrégebben működő kolostora.

A Sharm El Sheikhben történő nyaralás nem lenne teljes egy sivatagi szafari nélkül. A sivatag túrák során a látogatók felfedezhetik Egyiptom száraz sivatagos területeit, és megtapasztalhatják a hagyományos beduin életmódot. Ezek a túrák izgalmas tevékenységeket kínálnak, mint például a tevéket, quadozást és homokdűnéken száguldást.

Összességében Sharm El Sheikh egy igazi paradicsom, amelynek számtalan lehetősége van a turisták számára. Így búvárkodhatnak a Vörös-tenger csodálatos zátonyainál, pihenhetnek a luxusüdülőhelyeken, és felfedezhetik a kultúrát és természeti látnivalókat. Ha valaki mesebeli nyaralást szeretne, Sharm El Sheikh tökéletes választás.


Időjárás Egyiptom Sharm El Sheikh


Sharm El Sheikh, az egyik legnépszerűbb üdülőhely Egyiptomban, olyan lenyűgöző időjárással rendelkezik, amely egész évben kellemes klímát kínál. Ez a csodálatos üdülőhely a Vörös-tenger partján található, és az adott évszaktól függően változó időjárással bír.

Tavasszal, március és május között Sharm El Sheikh kellemes hőmérsékleteket kínál. Az átlaghőmérséklet ebben az időszakban kb. 25-30 Celsius-fok között mozog. A levegő friss és kellemes, és ideális időjárás uralkodik a fürdőzésre és a napfényes igények kielégítésére. Ebben az évszakban a Vörös-tenger is ideális hőmérsékleten van, így a vízi élővilág csodálatos lehetőségeket kínál.

A nyár Sharm El Sheikhben rendkívül forró és száraz. Júniustól augusztusig az átlaghőmérséklet 35-40 Celsius-fok között mozog, és az ég felépítése miatt a napfény extrém erős. Ez azt jelenti, hogy a strandon vagy vízi tevékenységekkel foglalkozva, fontos a naptej és a megfelelő napvédelem használata. Mivel nyáron fokozottan felhőszerű időjárás van, kis mennyiségű csapadék is előfordulhat ebben az időszakban.

Az őszi időszak, szeptember és november között a hőmérséklet mérséklődik, és az időjárás kellemesebbé válik. Az átlaghőmérséklet ebben az időszakban 28-32 Celsius-fok között mozog, és a csapadékmennyiség szignifikánsan megnő. A Vörös-tenger hőmérséklete ugyanakkor továbbra is nagyon jó, és bővelkedik a tengeri élővilágban.

A téli időszak Sharm El Sheikhben enyhébb hőmérséklettel jár. December és február között az átlaghőmérséklet 20-25 Celsius-fok között mozog. Bár ez a hőmérséklet nyárhoz képest hűvösebbnek tűnhet, még mindig ideális az üdülőhelyen való tartózkodásra és a különböző tevékenységek, például búvárkodás vagy sivatagi túrák folytatására. A csapadék mennyisége ebben az évszakban minimális.

Ami azt illeti, az időjárás Sharm El Sheikhben meglehetősen szélsőséges lehet, ezért mindig fontos az időjárás előrejelzés figyelemmel kísérése. Az időjárás Egyiptomban, köztük Sharm El Sheikhben, bizonyítja az ország sokoldalú és változatos fizikai földrajzi jellemzőit. Érdemes felkészülni a különböző évszakokra, hogy a lehető legjobban kihasználhassuk a Sharm El Sheikhben töltött időt.


Nejobsáhlejší internetová nabídka letenek

Az elégedett ügyfelek 98%-a

A legalacsonyabb ár biztosítása

Olcsó repülőjegyek kedvező áron

Vegyél a legolcsóbb jegyeket elbűvölő helyekre, legyen szó szépségről vagy furcsaságról.

Repülőjegyek áttekintése