A legkedvezőbb jegyet keresed?

Jordánia Shaumari Wildlife Reserve

Időjárás Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


Az időjárás Jordániában változatos, és a Shaumari Wildlife Reserve sem kivétel ennek a szabálynak. A régió az északi félteke száraz területein fekszik, ahol éghajlati szélsőségek jellemzik az évente eltelt négy évszakot.

Nyáron, azaz júniustól augusztus végéig a Shaumari Wildlife Reserve-ben a száraz éghajlat jellemző. Az átlaghőmérséklet nappali 34-40°C között ingadozik, és éjszaka is akár 20-26°C-ig melegedhet a levegő. Ebben az időszakban az eső nem jellemző, inkább csak trópusi záporok formájában fordulhatnak elő.

Az ősz kezdetén, vagyis szeptember és október között a Shaumari Wildlife Reserve-ben általában enyhébb idő várható. Az átlaghőmérséklet napközben 27-33°C-ig kúszik fel, éjszakára pedig lehűlhet 12-18°C-ra. Ezen időszakban gyakoribb lehet az eső, és akár szeles idő is előfordulhat.

Télen, vagyis november és január között hidegebb idő várható a Shaumari Wildlife Reserve-ben. Az éjszakai hőmérséklet akár 0°C alá is süllyedhet, míg napközben 15-21°C-ig melegszik a levegő. Az eső, illetve havazás is gyakori ebben az időszakban.

Tavasszal, február és május között a Shaumari Wildlife Reserve-ben az éjszakák hűvösek, alea nappali hőmérséklet 20-28°C-ig emelkedhet. Ebben az időszakban is eshet az eső, de általában inkább csak enyhe záporokra kell számítani.

Meg kell jegyezni, hogy bármely évszakban látogatható a Shaumari Wildlife Reserve, és az időjárás változékony volta nem befolyásolja az állatmenhely élményének intenzitását. Azonban, ha könnyen megszédülsz a melegtől vagy a hidegtől, akkor célszerű olyan időszakra tervezned a látogatást, amikor az időjárás enyhébb. Érdemes figyelembe venni a helyi időjárási előrejelzéseket, és felkészülni az évszaknak megfelelő ruházattal.


Ünnep Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


Jordánia Shaumari Wildlife Reserve - az igazi természeti paradicsom

Jordánia egy csodálatos ország, amely hihetetlen természeti csodákkal rendelkezik. A Shaumari Wildlife Reserve (Shaumari Vadvédelmi Terület) a lenyűgöző természeti csodái közé tartozik és az ország egyik legismertebb természeti területe. Egy kis oázis az arabiai pusztában, mely több mint 22 km²-en terül el.

A területet az 1970-es években hozták létre a vastag, sivatagi erdőségekért, amelyeket azoni űrlénynek tartottak. Azóta azonban ez a természeti terület Otakáro Kádár és az ő neves vadvédő barátai által védik. A terület fő célja, hogy megőrizze Jordánia vadon élő állatainak számát és sokkal több faj található itt, mint amilyenek az arab térségben megszokták.

A Shaumari Wildlife Reserve egy elképesztő hely azok számára, akik el szeretnék hagyni a várost és egy teljesen új világba szeretnének merülni. A területen számos faj található, ideértve az arab őzet, a fittyet, a dorcas gazellat és a törpe antilopot, amelyek egyedülálló látványt nyújtanak a természet kedvelőinek.

A Shaumari Wildlife Reserve megfigyelő tornyai számos lehetőséget kínálnak az állatok megfigyelésére, amelyek a terület szétszórt területein élnek. A tervezett séták és túrák a terület különböző pontjain számos izgalmas látnivalót kínálnak a látogatók számára, akik szeretnék megismerni ezt a különlegesen ápolt környezetet. Az éjszakák pedig a vadon élő állatok szeme fényétől ragyogó mély sötétséget kínálnak, ami szintén varázslatos élmény.

A Shaumari Wildlife Reserve nem csak egy hely a vadak megfigyeléséhez, hanem egy élettel teli természeti tér, amely számos lehetőséget kínál a természet és az ember kapcsolatra. Gyönyörű virágoskertek, cserjés rétek, erkélyek, napozóágyak, piknik területek, szállások és éttermek mind megtalálhatók a területen, hogy a látogatók számára kényelmes és emlékezetes tartózkodással szolgálhassanak.

Összességében a Shaumari Wildlife Reserve egy igazi természeti paradicsom, amelynek számos lehetősége van a természet szerelmeseinek. A terület egyedülálló élővilágával, szépségével és kényelmével a turisták és természetkedvelők számára utanajárhatatlan élményt nyújt, és nemcsak a jordániai utazás során, hanem az élet minden szakaszában megmásíthatatlan élménnyé válhat.


Szállás Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


Jordánia egyik legnépszerűbb helyszíne a Shaumari Wildlife Reserve, amely egy természetvédelmi park, amelynek célja a veszélyeztetett állatfajok védelme és megóvása. A parkban lehetőség van a vadállatok megfigyelésére, valamint szállást is kínálnak azoknak, akik szeretnék a természet közvetlen közelében eltölteni az idejüket.

A Shaumari Wildlife Reserve egy 22 km²-es területen fekszik Jordánia déli részén és körülbelül 200 km-re az ország fővárosától, Ammantól. A park környéke száraz és sivatagos, de a környező hegyek közelében vannak források és patakok, amelyek lehetővé teszik a növény- és állatvilág számára a túlélési lehetőségeket.

A parkban számos veszélyeztetett állatfaj él, beleértve az oryxot, az arábiai gazellt, a struccot, a varangyt, valamint az egyik legnépszerűbb állatot a turisták körében, a fáraómuflont. Ezek az állatok mind veszélyeztetett fajok, amelyek már csak kevés helyen élnek a világon, így a Shaumari Wildlife Reserve jelentős szerepet játszik a fajok megőrzésében.

A parkban lehetőség van a vadállatok megfigyelésére szafarik keretében, amelyeket tapasztalt vadászok vezetnek, akik valószínűsíthetően tudják, hol lehet a legjobban megfigyelni az állatokat. Ez a félelmetes élmény azok számára ajánlott, akik érdeklődnek a vadon élő állatok iránt, és a természetben töltött időtől a nyugodt vakáció helyett a kalandosabb, izgalmasabb utazásokat keresik.

A park területén található a Shaumari Wildlife Reserve Lodge, amely belül 10 kényelmes apartmannal rendelkezik, amelyek mindegyike légkondicionált, saját fürdőszobával, hűtőszekrénnyel és terasszal rendelkezik. Az apartmanok márványlapokkal és hagyományos jordániai bútorokkal vannak berendezve, amelyek által a hely szívesen mutatja meg a kultúráját és hagyományait. Az apartmanok között közös nappali, társalgó és konyha területek is találhatóak, így az utazók csoportosan is megszállhatnak.

A Shaumari Wildlife Reserve egy turisztikailag népszerű hely Jordánia területén, és valószínűleg egyik legértékesebb kincse az állatvilágnak. Azok, akik Jordániában utaznak, érdemes felkeresniük a Shaumari Wildlife Reserve-ot, és eltölteniük néhány éjszakát a vadvilág közelében. Ez a tökéletes hely a természet és a déli sivatagok szerelmeseinek.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


1. Mi az a Shaumari Wildlife Reserve?
A Shaumari Wildlife Reserve egy védett terület Jordániában, amely gondoskodik a veszélyeztetett állatfajok védelméről és megőrzéséről.

2. Hol található a Shaumari Wildlife Reserve?
A rezervátum Jordánia déli részén található, mintegy 40 kilométerre az ország fővárosától, Ammantól.

3. Milyen fajok találhatók a Shaumari Wildlife Reserve-ban?
A rezervátum híres a veszélyeztetett helyi gazdaságilag fontos állatfajokról, beleértve az arab oryx, a pisze orrszarvú, a dorcas gazella és a sisakos zemplér.

4. Hogyan lehet belépőjegyet vásárolni a Shaumari Wildlife Reserve-be?
Belépőjegyeket a rezervátum beléptető kapujában lehet megvásárolni. Általában elfogadnak hitelkártyát és készpénzt.

5. Mennyibe kerül a belépő a Shaumari Wildlife Reserve-be?
A belépőjegyek ára megváltozhat, ezért ajánlatos érdeklődni a legfrissebb árakról a rezervátum hivatalos honlapján vagy helyi információs központban.

6. Van-e vezetett túra a Shaumari Wildlife Reserve-ban?
Igen, engedélyezett és információkkal teli túrákat kínálnak a rezervátum területén. Ez lehetővé teszi a látogatók számára, hogy közelebbről megismerjék a védett fajokat és a terület természeti szépségeit.

7. Van-e szállás a Shaumari Wildlife Reserve közelében?
Igen, a rezervátum közelében elérhető szállást kínálnak a turistáknak, szállodák és kempingek formájában. Ajánlott előre foglalni a szállást.

8. Mennyi időt érdemes szánni a Shaumari Wildlife Reserve látogatására?
Általában fél nap vagy egész nap szükséges a rezervátum felfedezéséhez és egy alaposabb megismeréséhez.

9. Milyen más látnivalók találhatók a Shaumari Wildlife Reserve közelében?
A Shaumari Wildlife Reserve közelében számos más jelentős turisztikai látnivaló található, beleértve Wadirum völgyét, Petra ősi városát és a Holt-tenger partját.

10. Milyen tevékenységeket lehet végezni a Shaumari Wildlife Reserve területén?
Túrázni, madárleső tornyok megtekintését, vadon élő állatok megfigyelését és szafarikat lehet tenni a rezervátum területén. Lehetőség van még beduin tradicionális ételek kipróbálására és a helyi kultúra felfedezésére is.


Repülőjegy Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


Jordánia egy lenyűgöző ország, amely számos természeti szépséggel büszkélkedhet. Az ország szinte varázslatos tájakat kínál, amelyekben rengeteg faj éltetése folyik. Az egyik leghíresebb természetvédelmi terület Jordániában a Shaumari Wildlife Reserve, ahol a helyi állatok és növények fontos védelmét végzik.

Amennyiben úgy döntünk, hogy meglátogatjuk Jordániát és felfedezzük ezt a csodás természeti szépséget, kiemelten fontos szerepet játszik a repülőjegyek foglalása. Repülővel utazva gyorsan és kényelmesen eljuthatunk a célállomásra, és élvezhetjük a Shaumari Wildlife Reserve adta élményeket.

Számos légitársaság kínál járatokat Jordániába. A legnagyobb és legforgalmasabb repülőtere Ammánban, a Queen Alia Nemzetközi Repülőtér. Keresve és összehasonlítva az elérhető repülőjegy árait és menetrendeket, könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbb járatot és dátumot az utazáshoz.

Repülőjegyek foglalásakor érdemes figyelembe venni néhány fontos tényezőt. Először is, fontolja meg az utazás időpontját. Ammánban az év nagy részében meleg az idő, de nyáron rendkívül nagy hőség is lehet. Az ideális időszak a tavasz és az ősz, amikor kellemes az idő és az élőlények is aktívak.

Másodszor, érdemes átgondolni, hogy mennyi időt tervez Jordániában tölteni. A Shaumari Wildlife Réserve könnyedén egynapos kirándulással is meglátogatható, de ha mélyebben elmerülnénk a természetben és a vadonban, több napra lehet szükségünk. Ezt figyelembe véve foglalhat repülőjegyet az érkezés és a távozás dátumaihoz.

A repülőjegyek ára változó lehet, attól függően, hogy az utazást milyen időpontban és milyen előrejelzés alapján tervezzük. Általában a főszezonban, vagyis a turisták legnagyobb tömegével érkező időszakban a jegyek drágábbak lehetnek, míg az alacsonyabb utazási időszakokban akár kedvezőbb árakkal is találkozhatunk.

Amikor megvan a kiválasztott járat és megvásároltuk a jegyeket, fontos ügyelni a repülőjegyekről szóló információkra. Győződjünk meg róla, hogy helyes nevek, dátumok és időpontok szerepelnek a jegyeken. Ellenőrizze a poggyász méretkorlátozásait és vám- és biztonsági előírásokat. Érdemes időben megérdeklődni a repülőtérre való érkezés időpontját is, hogy elegendő időnk legyen az ellenőrzésekre és a beszállásra.

Repülőjegyenként szétválasztva a Shaumari Wildlife Réserve méltán híres természeti park, amelyben számos különböző faj él, mint például az arab oryx, a beduin teve vagy a szudáni gázellák. Az utazás Jordániába repülővel nem csak kényelmes alternatíva, de gyorsan eljuttat minket a célpontunkba, hogy élvezhessük a Shaumari Wildlife Réserve épített természeti kincseit és páratlan szépségét.

Összességében, a Shaumari Wildlife Réserve felfedezése úgy kezdődik, hogy megtalálja a megfelelő repülőjegyet Jordániába. Tervezzük meg az utazás időpontját, árajánlatokat kérjünk, és foglaljuk le a jegyeket az utazás időtartamának megfelelően. Gondoskodjunk arról, hogy az információk megfeleljenek a jegyeken szereplő adatoknak, és ne felejtsük el előre tervezni a repülőtérre érkezést. A repülővel való utazás lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és kényelmesen felfedezzük a legitimális és varázslatos Shaumari Wildlife Réserve csodáit Jordániában.


Nejobsáhlejší internetová nabídka letenek

Az elégedett ügyfelek 98%-a

A legalacsonyabb ár biztosítása

Olcsó repülőjegyek kedvező áron

Vegyél a legolcsóbb jegyeket elbűvölő helyekre, legyen szó szépségről vagy furcsaságról.

Repülőjegyek áttekintése